Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 22:51 - Изневярата на себе си - най-страшната
Автор: tihomiradobreva Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1694 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.08.2015 22:57


Толкова много хора изпитват панически страх да не би да им изневерят, като стигат до безумия, само и само това да не се случи. А дали някой се замисля, че всъщност най-трагичното, което може да се случи в живота на един човек, е той да изневери на самия себе си. Всъщност това се случва ежеминутно, ежечасно, ежедневно. Всеки един човек си има свои разбирания, ценностна система, свои виждания за доброто и злото, свой морал. Всички гореизброени категории подлежат на доста свободни тълкувания, особено от страна на по-неуверените в себе си.
Да изневериш на себе си е голям грях, имайки предвид какви могат да бъдат последиците - чувство за безпомощност, безизходица, за загуба на себеуважение, омраза към себе си, като не на последно място е и възможността за последващи изневери. Така човек рискува да попадне в един омагьосан кръг, в който рискува да загуби най-ценното, което има - себе си.

Ние започваме да си изневеряваме: всеки път, когато поставим някого или нещо над себе си, когато жертваме важни свои принципи, за да постигнем цели /обикновено материални/, когато подценяваме своите чувства, готови да угодим на други хора, когато считаме, че сме толкова "нищожни", че дори не си струва да имаме някакви очаквания и изисквания, когато преставаме да се себеутвърждаваме.

Когато изневеряваме на себе си, може да постигнем краткосрочни резултати, но в дългосрочен план ние сме губещи, защото от себе си не можем да се скрием, където и да отидем. Рано или късно в душата ще се загнездят онези чувства на неудовлетвореност и на страдание, които ще покажат, че сме обърнали гръб на себе си.

Нека да уважаваме и да отстояваме във всяка една минута своите убеждения и виждания. Определено няма кой друг да го направи вместо нас! Животът става прекалено труден, когато пренебрегваме своите РЕАЛНИ нужди, а не тези, които си мислим, че имаме.

Блажени са хората, които винаги застават зад себе си и не изневеряват на същността си.
Само те могат да се похвалят с хармоничен и щастлив живот :-)


imageimage



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tihomiradobreva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 24564
Постинги: 13
Коментари: 14
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930